Blogger works locally but not on heroku


#1

2020-01-31T05:55:22.436198+00:00 app[web.1]: I, [2020-01-31T05:55:22.436140 #4] INFO – : [6d8cfaec-ccf8-4b34-b122-9149c2586088] Completed 500 Internal Server Error in 24ms (ActiveRecord: 12.9ms)
2020-01-31T05:55:22.437552+00:00 app[web.1]: F, [2020-01-31T05:55:22.437492 #4] FATAL – : [6d8cfaec-ccf8-4b34-b122-9149c2586088]
2020-01-31T05:55:22.437635+00:00 app[web.1]: F, [2020-01-31T05:55:22.437581 #4] FATAL – : [6d8cfaec-ccf8-4b34-b122-9149c2586088] ActionView::Template::Error (PG::UndefinedTable: ERROR: relation “tags” does not exist

This is the error I got in the heroku logs
I already tried migrating in heroku and resetting but still have the same issue


#2

What commands did you use to “reset”?

I suggest you try resetting/recreating the database in Heroku:

heroku rake db:reset

#3

Yeah that is what I meant by reset. I did it again just to make sure but still having the same issue


#4

Were the migrations to add the tags committed and pushed up to your remote repository?


#5

I think I know the issue a while back I posted this question. I just noticed in my migration folder there is not tag or tagging files when there is supposed to be. I think to fix it I need to rollback the migration to before when that happened which was a while ago.


#6

I fixed the issue. The solution was to drop, create, then migrate again for db (which reset doesn’t quite do). Then add in the missing migration files. You were exactly right in the previous answer in that it was a syntax error which caused migration to bug out. Thanks for the help @pico!